Produkter

Douces Angevines

Vårt nya märke Douces Angevines är kosmetiska vätskor som är skapade helt utan krämer och oljor. De består av äkta koncentrat av vegetabiliskt ljus och de renaste växtextrakten och nära deras naturliga tillstånd.

De erbjuder samma funktion som en kräm, mycket mer subtilitet än en olja och mer fullständighet än ett serum.

Deras kosmetiska vätskor är 100% naturliga och växtbaserade och framställs av vegetabiliska oljor, hartser, blommor och färska växter. De innehåller mellan 12 och 47 växter och blommor, de är vattenlösa och innehåller 100% organiska ingredienser på alla deras komponenter vilket är sällsynt inom kosmetika. Huden andas och det finns inga kontraindikationer.

Nedan hittar ni en beskrivning av produkterna:

Gröna sortimentet

Fantômette: Ansiktsrengöring för ansikte och ögon. Används med vatten och sköljes med vatten. Rengör alla typer av hud med mjukhet utan att irritera. Innehåller maceration av johannesört som är anti-inflammatorisk. Ricin som styrker fransar och bryn och lavendel som är renande och klarnar upp hudtonen.

Virginale: Ansiktsvatten som används efter Fantômette för att slutföra rengöringen. Tonar upp huden med försiktighet. Kompositionen är blomvatten destillerad med vattenånga. Hydrolat av ros som tonar upp och ger en strålande hy. Hydrolat av apelsinblomma och kamomill som erbjuder en fantastisk mjukhet. Lavendel som renar och benzoin som avger en söt och avkopplande doft.

Aube d’été: Dagfluid som passar ung hy men även normal, känslig eller blandad hy. Skön på sommaren. Innehåller jojoba olja som reglerar talgproduktionen. Pelargonia som hjälper till att dra åt porerna och gurkört som främjar fuktigheten av de ytliga skikten av överhuden. Ylan ylang och muskros som tonar upp huden.

Flamenca: Dagfluid som skyddar huden och lugnar rosacea och annan känslig hy som lätt rodnar. Lite tjockare i konsistensen än Aube d’été. Skön på vintern. Ger näring på djupet och skyddar aktivt mot yttre aggressioner. Lugnar områden som har tendens till att bli känsliga. Innehåller gurkört som främjar fuktigheten av de ytliga skikten av överhuden(epidermis). Hedblomster som är en eterisk olja som förbättrar mikrocirkulationen och minskar rodnad. Morot, rik på provitamin A som styrker huden och ger glow. Maceration av kalendula som lugnar och mjukar upp.

Précise: Reningsfluid som appliceras lokalt på zoner med akne problem men kan även appliceras på hela ansiktet. Bra för ung hy med tendens till fet-och problem hy. Innehåller eteriska oljor som kajeput, tea tree och sandelträ som är antiseptiska, läkande och anti-akne. Vegetabiliska oljan jojoba som reglerar talgproduktionen.

Nuit Câline: Nattfluid för alla hudtyper. Stärker elasticiteten och fastheten i överhuden. Passar även för ung hy med pigmentfläckar eller ärr från akne. Innehåller sötmandel som mjukar upp och ger näring åt huden och stärker elasticiteten. Muskros som tonar upp och regenererar överhuden. Kamomill och myrten som är anti-aging.

Baume de Flore: Vård för ansikte och kropp som kan användas under hela året. Den är uppfriskande och eliminerar toxiner och stimulerar hudens glans. För att andas in nytt liv så fungerar den som en kur på 21 dagar. Tryck en pump morgon och kväll och applicera på ansiktet och på kroppen, speciellt på magen, solarplexus och bysten. Detta för att detoxa organismen. Använd endast i ansiktet om man är gravid eller ammar. Den ersätter dag eller nattvätska under kuren. För en hy som verkligen behöver rensas på djupet. Applicera ett tjockt lager och låt verka som mask 10 min. Torka av överskott med en servett. Innehåller bl.a maceration av maskros och askblad som verkar anti-inflammatoriskt och favoriserar eliminering av toxiner. Innehåller även hasselnötsolja som stimulerar och stänger porerna, kamelinaolja som är rik på E-vitamin som är en antioxidant. Der blir en synergi av finfördelade eteriska oljor som detoxar, stimulerar och lugnar.

Précis-E: En skonsam tvål med renande och balanserande växtaktiva ingredienser som rengör ansiktet utan irritation. Tvätta ansiktet dagligen(undvik ögonen) och skölj noga med vatten. Om man har fet eller känslig hy så är det bra att spraya med Virginale efter för att mjuka upp huden från kalket av vattnet. Efter kan man applicera vätskan Précise lokalt eller i hela ansiktet. De vegetabiliska oljorna som används i kompositionen är organiska och noggrant utvalda för sin höga kvalitet, ingen palmolja eller animaliskt fett. Den innehåller jojoba olja som reglerar talgproduktionen och ger näring till huden. Tea tree, lavendel, kajeput och patchouli verkar renande, läkande och anti-akne. Pelargonia hjälper till att balansera och regenerera huden.

Lumière: En peeling som med försiktighet tar bort orenheter och döda hudceller. Huden blir klarare och förberedd för kommande behandlingar. Rik på kiseldioxid, åkerfräken som är uppfriskande och jämnar ut huden. Rismjöl som ger en komfortkänsla och sandelträ som ger friskhet och gnista. Blanda endast en rejäl tsk med några droppar vatten. Gärna några droppar Fantômette för att hålla en härlig textur.

Opaline: Renande maskpulver som är en utmärkt avgiftare för alla hudtyper, även för ung hud och män. Huden blir ren och strålande. Innehåller vit lera som är mjukare än den gröna som avkalkar och renar. Havregrädde som naturligt mjukar upp huden. Blanda c:a 1-2 msk pulver med lite vatten. Ska vara en krämig konsistens. Låt verka c:a 10 min och skölj med vatten 1 gång var 15:e dag Droppa gärna i en dagfluid i masken.

Premium sortimentet

Maravilia: En anti-age dagfluid med 47 olika växter. Den skyddar huden hela dagen mot yttre aggressioner av fria radikaler(som skyndar på ålderstecken) Stärker huden så att den tonas upp och blir vackrare. Passar mogen hy som saknar lyster och vitalitet och tonus. Kan bytas ut mot Flamenca eller Aube d’été (beroende på säsong) Kompositionen är violette, argan, vild penséa, provinsros, echinacea, frangipani, opoponax, osmanthus.

Magnifica: Nattfluid med 38 olika växter. Lite kraftigare än Nuit Câline. Magnifica är en nattvätska som passar bra för en hud som saknar vitalitet, tonus och lyster. Passar alla hudtyper och kan kombineras med Nuit Câline efter säsong. Den regenererar huden på djupet tack vare sina naturliga ingredienser som är utsedda för att tillgodose detta behov. Detta elixir innehåller 100% sällsynta och värdefulla växtaktiva ingredienser som muskros, damasros, myrra, neroli och grönt te.

Lia: Fluid för ögon och läppkontur som innehåller 40 olika ingredienser från växtriket. Applicera endast en droppe på fingrarna och gör små cirkulära rörelser(inåt-utåt) Lia föryngrar och regenererar ögon och läppkonturen. Passar alla hudtyper, även känsliga ögon och linsbärare. Kompositionen är nigella eller svart kummin och arganolja som stimulerar och skyddar från fria radikaler. Grönt te som ger energi och revitaliserar och fungerar som en antioxidant och verkar dränerande. Hedblomster som dämpar mörka ringar. Innehåller också verbena och jasmin.

À L’eau de Rose, duo gommage douceur: En peeling som reparerar och vitaliserar tunn, fin hy. Passar bra för känslig hud som saknar vitalitet och lyster. Huden blir jämnare och fastare och får ny lyster och glow. Blanda c:a 1 msk pulver med en kork hydrolat och en halv kork vatten. Används 1 gång var 15:e dag. Bra att använda innan masken Vénus.

Vénus: Mask för en gudomlig hud. Den regenererar och sublimerar huden, skyddar mot yttre aggressioner, fria radikaler och påskyndadet av åldrande. Innehåller korn som är en antioxidant(vitamin E & flavonoler) Myrra och rökelse som regenererar huden. Urucum (buske som växer i Amerikas tropiska regioner) som förhindrar åldrandet. Rik på vitamin A och selen som skyddar mot fria radikaler och är en kraftig antioxidant. Man får väldigt mycket lyster.

Övrigt sortiment

Baume de Satin: Handvård, ger näring och skönhet. Skyddar händernas känsliga hud mot kyla, värme, städning, trädgårdsarbete. Undviker att huden torkar ut. Förhindrar åldersfläckar. Stärker epidermis(överhuden) i naglarna. Innehåller morot som är rik på provitamin A, styrker och återställer hudens utstrålning. Bensoin harts som läker och regenererar och kämpar mot pigmentfläckar och sprickor. Ricinolja som stärker nagelkeratinet.

Bois d’Amyris: För att liva upp trötta ben. Dränerar och friskar upp benen. Lindrar snabbt känslan av trötta ben. Under dagen stimulerar den energicirkulationen och på kvällen så livar den upp trötta, tunga ben. Rekommenderas inte för gravida! Massera in med lätta friktioner på morgonen eller på kvällen. Börja med fötterna och massera in oljan ända upp till höften (kan även användas på hela kroppen men undvik ansiktet) Innehåller bl.a cypress, amyris och vitt sandelträ som har en kraftfull verkan som avsvällar venerna, cirkulationen och stramar upp.

De fyra harmoniserande tvålarna: Kroppstvålar rika på fuktgivande vegetabiliskt glycerin som tar hand om kroppen med försiktighet. De förtvålas kallt och skärs för hand av tvåleriet Champagne. En generös formel av närande, organiska, vegetabiliska oljor av hög kvalitet och noggrant utvalda. Finns även matchande kroppsoljor till tvålarna med olika egenskaper och dofter. Namnen: Coeur de baobab, L’amour aux trois oranges, L’idéale och L’instant précieux.

Baume de l’Himalaya: (från 7 år) En kraftfull och subtil energifluid som skyddar och tonar upp kropp och själ. Passar alla säsonger, vid intensiva och långvariga ansträngningar i extrem kyla, luftkonditionering, resor och transport(åksjuka). Den släpper loss och renar, är mycket energigivande och ger en boost effekt. Applicera några droppar på strategiska punkter, beroende på vilken effekt som önskas: tinningarna, halsen, bröstet och särskilt solarplexus i höjd med mellangärdet bakom bukspottskörteln. Innehåller eteriska oljor som eukalyptus, cajeput och pepparmynta som friskar upp ordentligt.

Naturliga deodoranter Théo och Julie: Våra 100% naturliga och organiska spraydeodoranter är unika och hälsosamma växtkomplex: de reglerar svetten på ett naturligt sätt utan att blockera den. De neutraliserar effekten på lukt tack vare deras specifika eteriska oljor och deras växtextrakt från trädgården.

Églantine: Fluid för känslig hud som är mjukgörande och återställer hudens balans. Den lugnar snabbt och ger en stor känsla av komfort. Det är en naturlig och frisk vätska som lindrar och skyddar huden som irriterar, blir torr eller känslig med rodnad. Lämplig för barn och vuxna. Rekommenderas för alla naturliga aggressioner, sol, vind, kyla och föroreningar. Används morgon och kväll på ren hud. Applicera några droppar och massera lätt in. Förnya regelbundet. Barn: Från 3 år, unga barn, blanda ut droppar med lika mängd ren hasselnötsolja. Innehåller maceration av johannesört och huile rouge (röd olja) som är perfekt för att lugna huden i alla lägen av obehag. Innehåller också ringblomma, rik på flavonoider och vitaminer som hjälper till att lindra känslig hud. Peppar mynta som är känd för att lugna och friska upp.

Après le soleil: Reparerande fluid för ansikte och kropp som är uppfriskande och återupplivande. Bättrar på solbrännan och återupplivar och lugnar huden efter solexponering. Förhindrar åldrandet av huden och lugnar den efter insektsbett och vaxning. Applicera på hela kroppen och ansiktet, att föredra på kvällen. Undvik att vistas i solen precis efter applicering. Innehåller maceration av johannesört, den mest kända anti-inflammatoriska örten. Lugnar solbränd hud och rodnad och främjar vävnadsreparation. Innehåller också Benzoin som är en kraftig antioxidant och har en läkande verkan. En synergi av lätta och uppfriskande eteriska oljor kompletterar fluidens sammansättning.