Natur Produkter

Douces Angevines

Vårt nya märke Douces Angevines är kosmetiska vätskor som är skapade helt utan krämer och oljor. De består av äkta koncentrat av vegetabiliskt ljus och de renaste växtextrakten och nära deras naturliga tillstånd.

De erbjuder samma funktion som en kräm, mycket mer subtilitet än en olja och mer fullständighet än ett serum.

Deras kosmetiska vätskor är 100% naturliga och växtbaserade och framställs av vegetabiliska oljor, hartser, blommor och färska växter. De innehåller mellan 12 och 47 växter och blommor, de är vattenlösa och innehåller 100% organiska ingredienser på alla deras komponenter vilket är sällsynt inom kosmetika. Huden andas och det finns inga kontraindikationer.

Nedan hittar ni en beskrivning av produkterna:

Gröna sortimentet

Fantômette: Ansiktsrengöring för ansikte och ögon. Används med vatten och sköljes med vatten. Rengör alla typer av hud med mjukhet utan att irritera. Innehåller maceration av johannesört som är anti-inflammatorisk. Ricin som styrker fransar och bryn och lavendel som är renande och klarnar upp hudtonen.

Virginale: Ansiktsvatten som används efter Fantômette för att slutföra rengöringen. Tonar upp huden med försiktighet. Kompositionen är blomvatten destillerad med vattenånga. Hydrolat av ros som tonar upp och ger en strålande hy. Hydrolat av orange blomma och kamomill som erbjuder en fantastisk mjukhet. Lavendel som renar och benzoin som avger en söt och avkopplande doft.

Aube d’été: Dagvätska som passar ung hy men även normal, känslig eller blandad hy. Skön på sommaren. Innehåller jojoba olja som reglerar talgproduktionen. Pelargonia som hjälper till att dra åt porerna och gurkört som främjar fuktigheten av de ytliga skikten av överhuden. Ylan ylang och muskros som tonar upp huden.

Flamenca: Dagvätska som skyddar huden och lugnar rosacea och annan känslig hy som lätt rodnar. Lite tjockare i konsistensen än Aube d’été. Skön på vintern. Ger näring på djupet och skyddar aktivt mot yttre aggressioner. Lugnar områden som har tendens till att bli känsliga. Innehåller gurkört som främjar fuktigheten av de ytliga skikten av överhuden(epidermis). Hedblomster som är en eterisk olja som förbättrar mikrocirkulationen och minskar rodnad. Morot, rik på provitamin A som styrker huden och ger glow. Maceration av kalendula som lugnar och mjukar upp.

Précise: Reningsvätska som appliceras lokalt på zoner med akne problem men kan även appliceras på hela ansiktet. Bra för ung hy med tendens till fet-och problem hy. Innehåller eteriska oljor som kajeput, tea tree och sandelträ som är antiseptiska, läkande och anti-akne. Vegetabiliska oljan jojoba som reglerar talgproduktionen.

Nuit Câline: Nattvätska för alla hudtyper. Stärker elasticiteten och fastheten i överhuden. Passar även för ung hy med pigmentfläckar eller ärr från akne. Innehåller sötmandel som mjukar upp och ger näring åt huden och stärker elasticiteten.Muskros som tonar upp och regenererar överhuden. Kamomill och myrten som är anti-aging.

Précis-E: En skonsam tvål med renande och balanserande växtaktiva ingredienser som rengör ansiktet utan irritation. Tvätta ansiktet dagligen(undvik ögonen) och skölj noga med vatten. Om man har fet eller känslig hy så är det bra att spraya med Virginale efter för att mjuka upp huden från kalket av vattnet. Efter kan man applicera vätskan Précise lokalt eller i hela ansiktet. De vegetabiliska oljorna som används i kompositionen är organiska och noggrant utvalda för sin höga kvalitet, ingen palmolja eller animaliskt fett. Den innehåller jojoba olja som reglerar talgproduktionen och ger näring till huden. Tea tree, lavendel, kajeput och patchouli verkar renande, läkande och anti-akne. Pelargonia hjälper till att balansera och regenerera huden.

Lumière: En peeling som med försiktighet tar bort orenheter och döda hudceller. Huden blir klarare och förberedd för kommande behandlingar. Rik på kiseldioxid, åkerfräken som är uppfriskande och jämnar ut huden. Rismjöl som ger en komfortkänsla och sandelträ som ger friskhet och gnista. Blanda endast en rejäl tsk med några droppar vatten. Gärna några droppar Fantômette för att hålla en härlig textur.

Opaline: Renande maskpulver som är en utmärkt avgiftare för alla hudtyper, även för ung hud och män. Huden blir ren och strålande. Innehåller vit lera som är mjukare än den gröna som avkalkar och renar. Havregrädde som naturligt mjukar upp huden. Blanda c:a 1-2 msk pulver med lite vatten. Ska vara en krämig konsistens. Låt verka c:a 10 min och skölj med vatten 1 gång var 15:e dag Droppa gärna i en dagfluid i masken.

Premium sortimentet

Maravilia: En anti-age dagvätska med 47 olika växter. Den skyddar huden hela dagen mot yttre aggressioner av fria radikaler(som skyndar på ålderstecken) Stärker huden så att den tonas upp och blir vackrare. Passar mogen hy som saknar lyster och vitalitet och tonus. Kan bytas ut mot Flamenca eller Aube d’été (beroende på säsong) Kompositionen är violette, argan, vild penséa, provinsros, echinacea, frangipani, opoponax, osmanthus.

Magnifica: Nattvätska med 38 olika växter. Lite kraftigare än Nuit Câline. Magnifica är en nattvätska som passar bra för en hud som saknar vitalitet, tonus och lyster. Passar alla hudtyper och kan kombineras med Nuit Câline efter säsong. Den regenererar huden på djupet tack vare sina naturliga ingredienser som är utsedda för att tillgodose detta behov. Detta elixir innehåller 100% sällsynta och värdefulla växtaktiva ingredienser som muskros, damasros, myrra, neroli och grönt te.

Lia: Vätska för ögon och läppkontur som innehåller 40 olika ingredienser från växtriket. Applicera endast en droppe på fingrarna och gör små cirkulära rörelser(inåt-utåt) Lia föryngrar och regenererar ögon och läppkonturen. Passar alla hudtyper, även känsliga ögon och linsbärare. Kompositionen är nigella eller svart kummin och arganolja som stimulerar och skyddar från fria radikaler. Grönt te som ger energi och revitaliserar och fungerar som en antioxidant och verkar dränerande. Hedblomster som dämpar mörka ringar. Innehåller också verbena och jasmin.

À L’eau de Rose, duo gommage douceur: En peeling som reparerar och vitaliserar tunn, fin hy. Passar bra för känslig hud som saknar vitalitet och lyster. Huden blir jämnare och fastare och får ny lyster och glow. Blanda c:a 1 msk pulver med en kork hydrolat och en halv kork vatten. Används 1 gång var 15:e dag. Bra att använda innan masken Vénus.

Vénus: Mask för en gudomlig hud. Den regenererar och sublimerar huden, skyddar mot yttre aggressioner, fria radikaler och påskyndadet av åldrande. Innehåller korn som är en antioxidant(vitamin E & flavonoler) Myrra och rökelse som regenererar huden. Urucum (buske som växer i Amerikas tropiska regioner) som förhindrar åldrandet. Rik på vitamin A och selen som skyddar mot fria radikaler och är en kraftig antioxidant. Man får väldigt mycket lyster.