IPL BEHANDLINGAR

IPL permanent hårborttagning
Behandling för både kvinnor och män!
För prisuppgifter är ni välkomna att boka tid för en gratis konsultation.

Hårborttagning

IPL-metoden (intensivt pulserande ljus) är en permanent hårreduceringsmetod som är välbeprövad på marknaden och som var revolutionerande när den kom. Aldrig innan hade man kunnat ta bort hår så snabbt och med så lite smärta. Den är överlägsen andra äldre metoder som vaxning, laser, diatermi, både när det gäller effektivitet och biverkningar.

IPL-metoden fungerar så att det intensiva långvågiga ljuset, som är helt oskadligt för huden, absorberas i melaninet (vårt färgpigment i hud och hår) i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid ca 70ºC förstörs proteinet i de hårsäckar som är i tillväxtfas. Detta gör att hår inte kan nybildas i de hårsäckarna.

De flesta hår- och hudtyper går att behandla med undantag för mycket mörk hy eller väldigt ljusa- eller gråa strån. Generellt gäller att ha så ljus hy som möjligt med så mörka strån som möjligt. Då får man den effektivaste och snabbaste behandlingen
.Du kan behandla alla delar på kroppen. Grova strån, som exempelvis skägg, kan ta några fler behandlingar innan bra resultat uppnåtts.Pulserna brukar kännas som små pirriga stick och beroende på hur mycket och hur grovt hår du har så upplevs känslan lite olika. En del känner ingenting medan andra känner mer. Det kan uppstå en viss rodnad efter behandlingen men den försvinner oftast inom några timmar.Behandlingstiden är helt beroende av hur stort område som ska behandlas. Armhålor tar ca 10 min och halva ben ca en timme.
Vid varje behandling förstörs ca 60-90 % av hårsäckarna som är i tillväxtfasen. Detta gör att det krävs minst 6-10 behandlingar för att få bort allt hår.

Hudföryngring

Så här fungerar det
Det intensiva pulserande ljuset är helt ofarligt i motsats till solens strålar som skadar och bryter ner huden. IPL hjälper till att stimulera hudens lager underifrån så att mer collagen produceras och därmed startar hudens egen läkningsprocess. Då problemen ”attackeras” underifrån får man inga synliga biverkningar på hudytan.Ljuspulsen kan liknas vid en kamerablixt som sticker till i huden och det blir varmt. Man kan ibland bli lätt svullen och få en liten rodnad. Detta lägger sig inom några timmar. Du kan oftast gå direkt tillbaka till jobbet efter en IPL behandling utan att det syns något. Ett helt ansikte kan oftast behandlas på ca en halvtimme. För att få ett bra resultat måste man gå på 2-5 behandlingar med ca 3 veckors mellanrum. Man kan behöva göra återbesök någon gång per år för att bibehålla resultatet.

Hudföryngring/Stora porer

IPL-ljuset sänds ner under överhuden och absorberas upp av bland annat hemoglobinet i blodet. Den ca 60ºC värmen som då alstras stimulerar mikrocirkulationen i huden vilket ger cellerna mer näring och får dem att producera mer collagen och elastin. Huden dras också ihop av ljuset och får bättre spänst. Detta medför minskning av stora porer och utslätning av mindre rynkor.

Ytliga blodkärl

När ljuset träffar ett ytligt blodkärl absorberas energin från ljuset upp av hemoglobinet i blodet och omvandlas till ca 60-65 gradig värme. Detta får hemoglobinet att koagulera, vilket medför att kärlet kollapsar och försvinner. Det tar oftast några dagar för det slutliga resultatet att synas.

Pigmentfläckar

I detta fall absorberas ljuset av pigmentet (melaninet) i huden och omvandlas till värme. Det mörka pigmentet blir varmare än det ljusa och förstörs effektivt utan att påverka omkringliggande hud. Pigmentfläcken blir först mörkare och faller sedan bort efter ca en vecka. De vanligaste behandlingarna här är åldersfläckar på händer och på bröstkorg. Även solskador runt ögon och kindben är vanliga.

Att tänka på:
Undvik solning en månad innan behandling och minst två veckor efter och använd solskyddsfaktor med hög SPF.
Använd gärna Aloe Vera gelé en vecka före och efter behandling för att ge huden maximalt med fukt och näring.
Klia och pilla inte på huden efter behandling.
Raka och klipp håret mellan behandlingarna, om nödvändigt.
Inga vaxningar eller andra metoder där hårroten rycks upp får ske mellan behandlingarna.
Kontakta din hudvårdsklinik omedelbart om problem uppstår.

Salong Ruddy Girault 0431-17577 Åsbogatan 21

Fakta om hårväxt: Människan har flera hundratusen hårfoliklar som alla inte växer på samma gång. Man delar växtcykeln i tre faser: växtfas, vilofas och övergångsfas. I regel befinner sig endast 20-30% av hårfoliklarna i växtfas samtidigt. Det är endast under växtfasen som man kan förstöra hårsäcken då folikeln är aktiv och en effektiv behandling resulterar i eliminering och förstörelse av hårproducerande celler.

IPL Konsultation – Vi börjar alltid med en konsultation innan vi gör första behandlingen. Vi går då noga igenom hur behandlingen går till och vi gör också några provpulser för att se att du inte får någon negativ reaktion av dem. Vi ställer då också priset på kommande behandlingar.Denna konsultation är gratis och mycket viktig för att du som kund ska bli så nöjd som möjligt och få abs

Man skall inte behandla:

Gravida kvinnor
Tidigare hudtumörer (melanom, skivepitelcancer, basaliom)
Diabetes typ 1
Dysplastisk nevussyndrom
Keloid tendens
Nära ögon och på bröstvårtor
Infektioner i behandlingsområdet
Epilepsi
Polycystisk ovariesyndrom – PCO
Fotosensiterande mediciner
Solbränna
Roacutan/Acne medicin
Vitiligo
Tidigare reagerat med hyperpigmentering t ex vid ärr eller brännskada
Under amning

Boka Här